Żeby nie być gołosłowną:
https://www.youtube.com/watch?v=RJEuzxQgKSA
A skoro wczoraj koleżanka mnie zapytała: "Na jaką religię się przestawiłaś?". I musiałam tłumaczyć na czym cały protestantyzm polega

Michał pisze:Niewiele wiedzą o katolicyzmie, a co dopiero o protestantyzmie.
Imperator pisze: Jezeli juz, protestantyzm kojarzyc sie moze polakom z jakimis dziwnymi ludzmi z gitarami, pochodami z flagami obcych panstw w rekach
Imperator pisze:Z mojego doswiadczenia Polacy o protestantyzmie wiedza bardzo niewiele albo nic. Jest to wina jedynie polskich protestantow, szczegolnie z tych "nowych" ugrupowan.
Volgus pisze:Pochodami z flagami obcych państw? Możesz to rozwinąć?
Luna pisze:Imperator pisze:Z mojego doswiadczenia Polacy o protestantyzmie wiedza bardzo niewiele albo nic. Jest to wina jedynie polskich protestantow, szczegolnie z tych "nowych" ugrupowan.
Masz w takim razie jakiś pomysł jak to naprawić?
Kazetha pisze:Ja bym zadał inne pytanie, dużo ważniejsze: co Polacy wiedzą o Bogu.
Volgus pisze:@Imperator
Co to za świrPierwszy raz człowieka na oczy widzę ale nie chcę nawet szukać informacji o nim hah
Po za tym widzę, że filmik pochodzi z ekumenicznego "MdJ" a o tym to wgl nie chcę rozmawiać...
Kazetha pisze:Ja bym zadał inne pytanie, dużo ważniejsze: co Polacy wiedzą o Bogu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości