Dla samej siebie, po tych niepokojących artykułach na temat manipulacji jakich dopuścił się Fb (jestem przekonana, że nie tylko on), postanowiłam skorzystać z rady z tego artykułu: https://tech.wp.pl/jak-usunac-konto-na- ... 089763457a
i skopiowałam sobie własne archiwum. Dokładnie poprosiłam o skopiowanie (u dołu artykułu jest tabelka) i otrzymałam wszystko. No i jestem w wielkim szoku. Szczególnie jeśli chodzi o moje dane, jakie mają przeróżne firmy na mój temat. Człowiek (ja) jest jednak durny (ja) , i nie zdaje sobie do końca sprawy, co dzieje się jeśli kliknie w cokolwiek (choćby po to, aby wyrazić sympatię dla osoby, która coś tam udostępniła).
Jeszcze nie usuwam konta, bo to najszybsza i najtańsza forma komunikacji z moją córcią, ale po ustaleniu z nią innych form, mam zamiar zrezygnować z tego wątpliwego dobrodziejstwa, jakim jest Fb.
Z czystej ciekawości radze wam poprosić o archiwa własne, a niejeden zrobi takie oczy

(no chyba, że wszyscy wiecie, a tylko ja, jak zwykle taka nieuświadomiona naiwna i ostatnia jestem