Lot w kosmos fakt czy fikcja?
-
- wyznanie: nie chce podawać
- O mnie: Co powiedzieć mam, tego nie wiem sam
Piszesz ty, piszę ja-zabawa trwa! - Gender:
- Kontaktowanie:
Re: Lot w kosmos fakt czy fikcja?
Dostępne czyli w jakim tescie rozpędzono pojazd do takiej prędkości, to nie ma być symulacja na yt tylko realny test...trzeba weryfikować informacje a nie łykać kosmiczną propagandę, ładnie to wyglądało w Stars Wars czy Alien no ale to fikcja a nie rzeczywistość a rzeczywistość mamy na ziemi.
- KAAN
- wyznanie: Kościół Wolnych Chrześcijan
Pisałem ci że jak chcesz to zweryfikować osobiście to musisz pofatygować się do USA, zainwestować w kamery, urządzenia pomiarowe i jak coś wystartuje z przylądka Canaveral to zmierzyć, policzyć i się przekonać. Jak cie nie stać, to musisz zadowolić się dostępnymi w książkach, prasie lub w internecie przekazem. Jeśli chcesz być rzetelny w swoim twierdzeniu to udowodnij że nie da się lecieć szybciej niż twierdziszMichał Diabeł pisze:Dostępne czyli w jakim tescie rozpędzono pojazd do takiej prędkości, to nie ma być symulacja na yt tylko realny test...

Albowiem łaską zbawieni jesteście, przez wiarę i to nie z was, Boży to dar, nie z uczynków, aby się ktoś nie chlubił.
-
- Kontaktowanie:
Nie twierdzę że sie szybciej latać nie da, może mają jakieś inne pojazdy o których nie wiemy z innym napędem, nie mam tej wiedzy jakim realnie sprzętem dysponują mocarstwa, twierdzę tylko że te rakiety, promy kosmiczne, sondy itp to co widzimy nie jest w stanie osiągnąć wymaganych prędkości aby latać w tym ich kosmosie, żeby jednak się przekonać o tym dobitniej faktycznie musiałbym udać się do USA wejść do promu kosmicznego i zobaczyć na wskaźnik prędkości i to wszystko. Na typowej Wikipedii nawet prędkość takiego promu nie jest podawana a np prędkość samolotów już tak. Nie muszę wierzyć w ich propagandę i nie jestem tym samym czubkiem który odrzuca naukę, ładowanie pieniędzy w agencje kosmiczne to się okazuje świetny biznes żeby wyłudzać pieniądze zamiast realizować się tu na ziemi, w tym momencie Polska potrzebuje rozwoju terytorialnego z dostępem co najmniej do morza czarnego.
Wracając do tych lotów to marnie to wygląda społeczeństwo nic realnie z tego mieć nie będzie, Rosja niech więc ładuje środki w coś takiego my zajmiemy się przyziemnymi sprawmi i część ich obwodów wróci do Polski jako byłe województwa.
Wracając do tych lotów to marnie to wygląda społeczeństwo nic realnie z tego mieć nie będzie, Rosja niech więc ładuje środki w coś takiego my zajmiemy się przyziemnymi sprawmi i część ich obwodów wróci do Polski jako byłe województwa.
- KAAN
Masz na to jakieś dowody, wyliczenia czy coś a tym rodzaju?Michał Diabeł pisze:... twierdzę tylko że te rakiety, promy kosmiczne, sondy itp to co widzimy nie jest w stanie osiągnąć wymaganych prędkości aby latać w tym ich kosmosie.
Albowiem łaską zbawieni jesteście, przez wiarę i to nie z was, Boży to dar, nie z uczynków, aby się ktoś nie chlubił.
-
- Kontaktowanie:
Oczywiście że mam dowody jak każdy, brak przeprowadzonych testów szybkościowych w warunkach próżni kosmicznej, brak publicznie dostępnej informacji na temat maksymalnej prędkości promu kosmicznego czy rakiety, poza tym obserwując lot tych pojazdów gołym okiem widać że to coś jest w stanie poruszać się z szybkością podobną do samolotów i to wszystko. Piękne olanie z twojej strony tematu osłony kilkumetrowej przed szkodliwym promieniowaniem także jest dowodem że loty w kosmosie są możliwe jedynie w studiu filmowym jak lot na księżyc
Przykro mi że niszcze marzenia ale trzeba trochę pomyśleć a nie gadać w stylu ,,loty w kosmos są możliwe, bo są możliwe" jeśli w Polsce powstanie odpowiednik NASA z kosmodromem włącznie to będziemy mieli wąską grupę bogaczy z kapelanami na czele i 90 proc biedoty która będzie w zimie się ogrzewać przy świeczce, większość społeczeństwa nie ma realnych korzyści z tych ,,misji" ale pieniądze od podatników już by się przydały.

- KAAN
Michał Diabeł pisze:Oczywiście że mam dowody jak każdy, brak przeprowadzonych testów szybkościowych w warunkach próżni kosmicznej...

To powszechnie dostępna wiedza w podręcznikach do fizyki w szkole średniej, brak publicznie dostępnej informacji na temat maksymalnej prędkości promu kosmicznego czy rakiety,

Na oko to chłop w szpitalu umarł. Gołym okiem to sobie możesz podziwiać księżyc w pełni, podałem ci metodę jak możesz sprawdzić wszystkie parametry lotu.poza tym obserwując lot tych pojazdów gołym okiem widać że to coś jest w stanie poruszać się z szybkością podobną do samolotów i to wszystko.
A skąd wnioskujesz że takie są potrzebne? Byłeś w kosmosie i zmierzyłeś?Piękne olanie z twojej strony tematu osłony kilkumetrowej przed szkodliwym promieniowaniem ...
Skąd bierze się twoja wiedza (niewiedza) na tematy kosmiczne i fizyki klasycznej?
-
- Kontaktowanie:
Z rozsądku, jak będę miał możliwość poproszę jakąś agencję kosmiczną o lot rakietą z szybkością 10 000 km/h to dopiero pierwszy etap weryfikacji który nie dowodzi możliwości lotów kosmicznych, ale sprawdzimy czy to cudo nie rozleci się na tysiące kawałków jak rakiety Muska 
Etap 2 lot z szybkością 20 000 km/h...
Nie no dalej nie mogę pisać z powodu napadu ostrego śmiechu

- KAAN
Zabawiasz się trolowaniem forum?Michał Diabeł pisze:Z rozsądku, jak będę miał możliwość poproszę jakąś agencję kosmiczną o lot rakietą z szybkością 10 000 km/h to dopiero pierwszy etap weryfikacji który nie dowodzi możliwości lotów kosmicznych, ale sprawdzimy czy to cudo nie rozleci się na tysiące kawałków jak rakiety Muska
-
- Kontaktowanie:
Nie, nawet nie wiem co znaczy trolować, chciałbym odbyć test lecąc pojazdem najpierw z szybkością 10 000 km/h. Nie wiem tylko gdzie się zgłosić żeby zweryfikować swoje tezy. Mogę wałkować w kółko jeden temat bo już w tej kwestii są problemy żeby wiarygodnie coś udowodnić ciekawe w jaki sposób skafander ma chronić przed promieniowaniem.
- KAAN
To se zbuduj i lećMichał Diabeł pisze:Nie, nawet nie wiem co znaczy trolować, chciałbym odbyć test lecąc pojazdem najpierw z szybkością 10 000 km/h.

Trzeba się zgłosić do jakiejś placówki edukacyjnej w której nauczą cię fizyki, bo żeby zweryfikować coś musisz pojąć wiedzę z zakresu matematyki, fizyki, statystyki, metrologii i paru innych dziedzinNie wiem tylko gdzie się zgłosić żeby zweryfikować swoje tezy.

To poważny problem w długotrwałych lotach kosmicznych, dlatego orbity statków załogowych wybiera się tak aby nie umieszczać ich w pasach Van Alena z których pierwszy jest na wysokości ok 1000km od powierzchni ziemi, a loty poza te pasy np. na ksieżyc są obarczone większym ryzykiem napromieniowania. Pole magnetyczne ziemi chroni kosmonautów przed promieniowaniem, oczywiście nie tak bardzo jak w połączeniu z atmosferą ziemi....ciekawe w jaki sposób skafander ma chronić przed promieniowaniem.
-
- Kontaktowanie:
Zbuduje se i polecę udowadniając ostatecznie że loty w kosmos to fikcja ponieważ nie będę w stanie polecieć nawet te 10 tysiaków o 20 nie wspominając... A więc jasne jest że te wszystkie rakiety lecą gdzieś nad oceanem po czym wracają a gawiedzi wmawia się że poleciały w kosmos.
Szkoda że ci co rzekomo byli na Księżycu nic o żadnych pasach Sram-Van Alena nie wiedzieli ale oczywiście naprędce wymyślicie kolejną bajkę jak to bohatersko zostały pokonane przeszkody o których dowiedziano się później to ostateczny dowód że NASA zatrudnia jasnowidzów.
Czy promieniowanie jest w stanie przeniknąć kilkumetrową warstwę betonu?
Szkoda że ci co rzekomo byli na Księżycu nic o żadnych pasach Sram-Van Alena nie wiedzieli ale oczywiście naprędce wymyślicie kolejną bajkę jak to bohatersko zostały pokonane przeszkody o których dowiedziano się później to ostateczny dowód że NASA zatrudnia jasnowidzów.
Czy promieniowanie jest w stanie przeniknąć kilkumetrową warstwę betonu?
- KAAN
Skąd u ciebie taka jasność? Nie znasz fizyki, matematyki, nie umiesz wykonać pomiarów i obliczeń a twierdzisz jak byś wszystko sprawdził.Michał Diabeł pisze:A więc jasne jest że te wszystkie rakiety lecą gdzieś nad oceanem po czym wracają a gawiedzi wmawia się że poleciały w kosmos.
Wiedzieli, jest dostępne wiele materiałów z przygotowań do lotów i mnóstwo wiedzy astrofizycznej. Skoro nie uznajesz lotów w kosmos, to skąd się biorą satelity szpiegowskie, GPS, telewizja satelitarna itp? Oglądałeś kiedyś niebo w nocy?Szkoda że ci co rzekomo byli na Księżycu nic o żadnych pasach Sram-Van Alena nie wiedzieli
Zależy jakie i jakiego betonu.Michał Diabeł pisze:Czy promieniowanie jest w stanie przeniknąć kilkumetrową warstwę betonu?